Toimintasuunnitelma 2019

TOIMINTASUUNNITELMA  VUODELLE 2019

Vuoden 2019 toimintasuunnitelma noudattelee pääkohdin edellisen vuoden suunnitelmaa. Hallitus päätti jatkaa perinteisten toimintamuotojen rinnalla uusien liikuntalajien ja toimintamuotojen järjestämistä jäsen- ja yleisötapahtumina. Maastopyöräily ja polkujuoksu ovat saavuttaneet vankan jalansijan jäsenistön keskuudessa. Myös Suomen Ladun alayhdistyksilleen tarjoamaa toimintaa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan.

Yhdistys jatkaa v. 2018 alkanutta yhteistoimintaa Lahden Sydänyhdistyksen kanssa otsikolla ”Polulle sydämellä” myös v. 2019. Suunnitelmissa on järjestää yhteisiä tapahtumia liikunnan ja terveyden teemalla.

Kuntotempaukset yleisölle

Tiirismaan 51. hiihto sekä lastentapahtuma Hollolan Heinsuolla

Lahti tutuksi hiihtäen –tapahtumat

• lumitilanteen salliessa tutustutaan Lahden eri kaupunginosien latureitistöihin hiihtokauden aikana. Kohteet ja päivät sovitaan hiihtokauden alettua ja tiedotetaan kotisivuilla ja facebookissa.

Jäsenistölle suunnattu kuntotoiminta

Jumppaa Möysän koulussa tiistaisin

Jussin hiihto Myllykiepissä                                    12. – 13.1.19

Hiihtoviikko Kilpisjärvellä                                       5. – 13.4.19

Pyöräretki Ahvenanmaalle                                     kesä 19

Kansallispuistoretki / lähiluontoretki                       syksy 19

Ruskaviikko Lapissa                                              viikko 37

Patikointiviikko Alpeilla                                          syksy 19

Hiihto-, polkujuoksu-, kävely- ja melontaretkiä

Geokätköilyä ja suunnistusta

Pyöräilytapahtumia teillä ja maastossa

Muu jäsenistölle suunnattu toiminta

Talkootapahtumat Rautakankareella ja Myllykiepissä

Yhdistyksen kevät- ja syyskokous

Mehunmyyntiä  Tiiristuvalla                          hiihtokautena

Rautakankareen maja avoinna hiihtäjille

Muu jäsenistölle suunnattu toiminta

Talkootapahtumat Rautakankareella ja Myllykiepissä

Yhdistyksen kevät- ja syyskokous

Mehunmyyntiä  Tiiristuvalla                           hiihtokautena

Rautakankareen maja avoinna hiihtäjille        Vesijärven jäälatutilanteen mukaan

Teemaillat majalla tai muualla

Hallituksen päättämät juhlat

Teatteri- ja konserttitapahtumia

Suksien huoltoa ja voiteluopastusta

Tapahtumia lapsille ja perheille

Luontokuvauskurssi                                     keväällä

Viron retki                                                  keväällä

Laji tutuksi –tapahtumat

Haetaan Suomen Ladun järjestämiä ja tukemia tapahtumia. Lisäksi yhdistys järjestää omia geokätköily-, maastopyöräily- ja frisbeegolf-tutustumistapahtumia.

Yhteisiä tapahtumia naapuriyhdistysten kanssa

Melontaa, hiihtoa ja muita retkeilytapahtumia

Koulutustoiminta

Suomen Latu järjestää monipuolista koulutusta jäsenyhdistyksilleen. Eri lajeihin koulutetaan ohjaajia, jos yhdistyksestä löytyy innokkaita ja tekemiseen sitoutuvia tekijöitä. Useamman ohjaajan vahvuudella toiminnasta saataisiin varmistettua vakituisempaa ilman, että se kuormittaa liikaa samoja tekijöitä tai hallitusta. Yhdistyksemme tarvitsisi lisää ohjaajia ainakin lastentoimintaan, perheliikuntaan, polkujuoksuun sekä luontohyvinvointiin. Lasten- ja perheliikunta sekä luontohyvinvointi ovat Suomen Ladussa lähivuosien painopisteitä, SL antaa yhdistyksille näihin avustusta ja materiaaleja. Hallitus toivoo, että jäsenet ottaisivat yhteyttä ja ilmottautuisivat koulutuksiin ja sitä kautta mukaan yhdistyksen aktiiviseen toimintaan.

Toiminta muiden latuyhdistysten kanssa

Hämeen latualueen kevätretki

Hämeen latualueen kesäleiri

Hämeen latualueen syyskokous