Polkujuoksu

 

Katso kevään ja kesän 2018 polkujuosukalenteri

 

Hei! Tässä Iiris Sipi, Suomen Ladun kouluttama polkujuoksuohjaaja.

 

Maantiejuoksentelu vaihtui polkujuoksuun muutamia vuosia sitten. Polkuja pitkin on päässyt mitä ihmeellisempiin maisemiin. Muutamia maratonin mittaisia seikkailuja takana ja varmasti vielä useampia edessä. Tiirismaan Latuun tulin alku kesästä, tuodakseni polkujuoksun tullessani.

Polkujuoksu on monipuolinen laji. Juokseminen tapahtuu poluilla, lähimetsissä ja vaellus- ja retkeilyreiteillä. Vaihteleva maasto ja juoksualusta vahvistaa koko kehon lihaksistoa.

Seikkailumieltä, luonnon rauhaa, sääilmiöitä ja upeita maisemapaikkoja, joihin pääsee vain jalan. 

Polkujuoksu tutuksi -lenkkejä on juostu tänä kesänä Lahden lähiympäristössä. Lenkeillä on ollut 10-25 juoksijaa mukana. Joka lenkillä on ollut uusia harrastajia innostumassa lajista.

Tiirismaan Ladun polkujuoksulenkit on matalan kynnyksen lenkkejä. Vauhti on rauhallinen ja mukaan voi lähteä kun 5-10km juoksulenkit maantiellä tai metsissä on tuttuja.

Lenkkien jälkeen on ollut iloista porukkaa ja hyvä fiilis välittynyt koko porukasta! 

Lenkkejä on luvassa parin viikon välein ainakin jouluun asti. Tarkoituksena tutustua lajiin ja Päijät-Hämeen polkuihin. Lenkeillä on jokin teema tai polkujuoksuun liittyviä harjoituksia. Lenkeistä löytyy tieto Tiirismaan Ladun facebook sivulta ja nettisivuilta.

email:iiris.sipi(ät)gmail.com