Polkujuoksu

Klikkaa kuva suuremmaksi

Polkujuoksulenkit (maanantaisin) jatkuvat myös talvikaudella.  Seuraa ilmoittelua Facebookissa.
Lisätietoa ja lisäksi muita tapahtumia jäsenlehti Kiisassa.

Tiirismaan ladun koulutetut polkujuoksuohjaajat:

Iiris Sipi 044 984 4743, iiris.sipi(a)gmail.com

Helena Kämäräinen 040 032 5290, helena.kamarainen99(a)gmail.com

Jarno Malaska 040 737 6191, malaska(a)gmail.com

Virve Valkeavuori 040 587 2550, sp.virve.valkeavuori(a)phnet.fi

Polkujuoksuohjaajien talvitunnelmia talvella 2020:

Kysymykset:

1. Mikä talvipolkuilussa on parasta?

2. Mikä minua innostaa polkujuoksussa?

3. Mikä on mielimaastoni ja matka, kun vedän ryhmää.

Virve Valkeavuori:

1. Talvipolkujuoksussa on parasta raitis ja raikas ilma, pieni lumipeite ja talvinen metsä.

2. Polkujuoksussa minua innostaa rento mieli ja vauhti, uudet haasteet, polut ja maisemat sekä flow-tila samanhenkisten polkuilijoiden kanssa.

3. Tietysti Tiirismaa!

Iiris Sipi:

1. Talvipolkujuoksussa parasta on ihmeellisen hiljainen metsä.

2. Polkujuoksussa innostaa se, että juosten pääsee semmoisiin paikkoihin mihin pyörällä tai autolla ei pääse, eikä jalkaisin ehdi.

3. Mielimaastoni on sopivan tuttu mäntyinen kangasmetsä.

Jarno Malaska:

1. Talvijuoksussa on paljon hyviä juttuja. Itselleni maistui tänä talvena erityisesti villasukkajuoksu. Tänä talvena oli myös mahtavasti lunta, joka antoi välillä hyvän vastuksen polkujen tallaajalle. Polkujuoksu muuttuikin useasti umpihankijuoksuksi?

2. Itseäni innostaa polkujuoksussa varmaan eniten se, että pääsee luontoon. En yksin juostessani yleensä juokse koko aikaa, vaan pysähtelen silloin tällöin ihastelemaan milloin mitäkin luonnossa olevaa asiaa. Luonnossa saa kaikille aisteille virikkeitä, kun voi katsella maisemia, kuunnella hiljaisuutta tai luonnon ääniä, nuuhkia metsän tai suon tuoksua ja maistella vaikkapa marjoja.

3. Mielimaastoni ryhmää vetäessä on sellainen maasto, jossa on jonkin verran mäkiä ja osittain haasteellista maastoa, mutta jotta ei menisi yhteislenkki pelkäksi selviytymiseksi, vaan myös nautinnoksi, niin reitillä pitäisi olla myös helpompia osuuksia ja mieluusti muutama maisemapaikka, jossa voi levähtää ja ihailla näkymiä sekä kysellä porukan fiiliksiä. Ryhmälenkille menen mieluiten sellaiseen maastoon, josta on jo jotain käsitystä etukäteen. Porukkalenkillä noin tunnin mittaiset lenkit, joissa edetään 7-9 km, ovat aika hyviä.

Helena Kämäräinen:

1. Talvipolkujuoksussa on kiva hyödyntää koiran ulkoiluttajien polkuja ja tänä talvena myös mtb-pyöräilijöiden tekemiä hyvä polkuja. Hiljainen talvimetsä on ihan huippua, kun hölkkäilemme otsalamppujen valossa hämyisiä polkuja. On kuin olisi satumetsässä tai peikkovuorillla, kun vähän vilkuilee ympärilleen.

2. Minusta on tullut polkujuoksuohjaaja-aikanani polkubongaaja. On tosi kiva huomata uusia polkuja lähiympäristöstä ja vähän oudommiltakin paikoilta.

3. Lahden ja Hollolan ympäristössä on valtava määrä polkuja. Iso-Tiilijärven kiertäminen on mielimaastoani, mutta kaikki muutkin maastot kelpaavat. On hienoa päästä eri vuoden aikoina jokamiehen oikeuksilla polkuilemaan ja mieluusti ryhmän kanssa.

Seuraa Tiirismaan Ladun facebook -sivuja. Siellä on seuraava polkujuoksupaikka ja -aika. Juostaan joko maanantai- tai keskiviikkoiltoina, alkaen klo 18 eri puolilla Lahtea ja Hollolaa. Lisäksi polkujuoksupitkis -lenkki joka kuukauden 1. sunnuntai. Uutena myös kotipolkupitkis eli juostaan n. 2 km:n lenkuraa omassa tahdissa niin monta kertaa kuin mieli tekee ja kroppa antaa periksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan letkeille polkujuoksulenkeille.

Toivottavat Suomen Ladun kouluttamat polkujuoksuohjaajat Helena, Iiris, Jarno ja Virve.