Polkujuoksu

 

Polkujuoksulenkit ovat PopUp-tapahtumina seuraavasti:

 

Uudet POP-UP polkureitit!  Lue ohjeet tarkasti!

Sivun kuvat voit klikata suuremmiksi ------------->>

 

Uusi PopUp-polku eli Tour de Tiilikangas on nyt merkitty. Polkuhässäkällä on pituutta 7,7 km, lenkki on merkitty myötäpäivään keltaisilla nauhoilla. Lähes koko reitti on tasamaata, vain pari lyhyttä mäkeä.
Huom. LUE REITTIOHJE alta!

Reitti sopii kävelyyn, maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja vaikka koirailuun. Otamme kaikki huomioon toisetkin kulkijat poluilla emmekä myöskään häiritse lähialueen asukkaita.
Tervetuloa nauttimaan Hollolan hirveen ihanista metsäpoluista ja kauniista järvimaisemista!

Lähtö Pikku-Tiilijärven uimakopilta (Vähä-Tiilijärvenkuja 1, Hollola. Reitin kuva ja ohje tulee uimakopin seinään)). Alussa lähdetään hiekkapintaista kävelytietä Tiilikankaan suuntaan eli pohjoiseen. Heti järvien välistä noustaan vasemmalle jyrkähkö mäki ylös ja jatketaan Pikku-Tilkin puoleista harjun reunaa (mäen päällä vasemmalle). Mäellä on paljon risteilevia polkuja, joten seuraa merkkejä tarkasti. Muutaman polkumutkittelun jälkeen tullaan Tiilikankaan koululle. Siitä merkkien mukaan kadun yli ja jatketaan seuraavan kumpareen yli seuraillen Varrassuon reunaa, mutta kauempana "rannasta". Risteillään pikkupoluilla Varrassuon ja asutuksen välimailla. Viimeisten talojen jälkeen kivikon kohdalla reitti poukkaa hyvin pienelle polulle, tässä tarkkana. Seikkaillaan lähelle Työtjärven latusuoraa, mutta ei mennä ladulle asti, ja palaillaan jälleen toisia polkuja lähelle omakotialueen reunaa. Kivikkopätkää ja sitten pujotellen noustaan loivasti kohti Finlandiahiihtouraa, ja suoraan sen yli ja sitten ampumaradantien yli seuraavaan polkurikkaaseen männikköön. Siellä erinäisiä mutkitteluja (ole taas tarkkana käännöksissä) ja lopulta tullaan latureitin kurviin ja sen yli taas seuraavaan polkuparatiisiin. Mutkien jälkeeen tullaan armeijan aidan läheisen latu-uran reunaan ja edetään n 100 m ja kohta urien haaran jälkeen käännytään näkymättömälle uudelle polulle etuvasemmalle ja seurataan sitä, kunnes taas palataan edellisen metsikön toiseen reunaan ja tehdään lenkki ja palataan hyvin lähelle aiemmin kuljettua kohtaa ja käännytään takaisin Tiilikankaan suuntaan (ennen latureittiä eli tarkkana, ettet mene ristiin menoreitin kanssa). Lopulta tullaan tien yli latureitille n 100 m matkalla ja siltä käännnytään äkisti kohti Iso-Tiilijärven rantaa. Seurataan pätkä aivan rantapolkua ja sitten noustaan lähelle Tiilikankaantien pään kääntöpaikkaa, mutta sukelletaan kuusikkoon ennen sitä. Kohta tullaan uudelle puhelinmastolle (ohitetaan vasemmalta) ja sitten suoraan vesilinjan latupohjan yli seuraavaan kuusikkoon. Käydään mutka pienellä harjulla ja lasketaan pikkutien yli kuusikkoon. Pääpolulta käännytään äkisti oikealle ja jatketaan näkymättömälle muurahaispolulle kuusikon poikki. Lopulta noustaan kivituhkapintaisen kävelytien haaraan, jatketaan sen yli vielä mutka metsässä ennen paluuta kävelytielle. Lopuksi käännytään vasemmalle Keski-Tiilijärven uimapaikan ohi ja noustaan latupohjalle ja sitä pitkin palataan takaisin lähtöpaikkaan. Tässä Keski-Tiilijärven kohdalla voi näkyä alun menoreitinkin nauhat, mutta jos poikkeat Keski-Tj uimarannan kautta, olet taas oikeilla merkeillä.

Toivotaan, ettei merkkejä täällä revitä, vaan ne pysyisivät. Me pyörä/polkuohjaajat käymme kuitenkin kukin vuorollamme juoksemassa tai pyöräilemässä tarkistuskierroksia. Jos olet pudonnut merkkaukselta, palaa edelliseen polunhaaraan ja etsiskele merkkejä uudelleen. Tällä alueella ei kuitenkaan pääse eksymään, koska lähes koko ajan ollaan hyvin lähellä asutuksia.

Halutessaan lenkkiä voi lyhentää esim kohdassa, missä Tiilikankaan takaa on tultu Finlandiahiihtouralle. Sitä latupohjaa pitkin voi oikaista takasin Keski-Tiilijärvelle. Reitille voi lähteä myös Tiilikankaan koululta tai matkan varrelta, mutta muista, että reittimerkit ovat seurattavissa myötäpäivään.

 

Kukkolanharju

Tiirismaan Latu ry:n väliaikainen Pop Up reitti: Hämeenkoski Kukkolanharju.
Ajoaika Lahdesta n. 30 min, Hollola kuntakeskus n. 20min.
Ajo-ohje: VT 12 oikealle Hämeenkoski. n. 250m käännös oikealle Kukkolantie.

Ohje kunnalta ajoneuvon pysäköinnistä: Huomioikaa muut tiellä liikkujat ja lähialueen asukkaat. Auton voi jättää Kukkolantien ja Järvi-kukkolantien risteyksen lähistölle ja kävellä lähtöpaikalle.

Reitin lähtöpiste Kukkolan luontopolun lähtöpisteestä, mäkeä ylös ja ja harjunreunaa metsäkoneuraa seuraten.
Reitti merkattu oranssilla nauhalla, paluumatkalla lisäksi sinistä (lauantaista alkaen).
Reitin pituus 7km nousumetrejä on saatu 384m. Reitiltä löytyy ”näköalapaikkoja” , leveämpää uraa ja kunnon polkujuoksufiilistely pätkää. Maastoasiantuntijana polkujuoksuohjaajamme Mika

Käykää tutustumassa ja nauttikaa. Ja muistutuksena vielä, että PopUp-poluilla liikut omalla vastuullasi ja täälläkin yksityismailla, joten ollaan sitten vastuullisia siellä. Otetaan aina huomioon myös muut polkujen käyttäjät :-) .

 

Kukonkoivu

Hollolan Kukonkoivun alueelle on nyt merkitty Jorman toimesta uusi sauvakävely- ja polkujuoksureitti. Reitti on n. 4,5 km ja tekee kahdeksikon maastossa, kuten kuva 1. näyttää. Siniset nauhat opasteina➡️
Lähtöpaikka on Kukonkankaantien pääty eli metsänreuna, johon asfalttitie päättyy.
Polut ovat paikoin kivisiä ja kapeita, mutta hyväkulkuisia.
Puhelin mukaan, asutusta ei ihan lähellä.
Tervemenoa upealle Ketarlampien PopUp-reitille.

 

Tulevien viikkojen PopUp-lenkit ilmoitetaan viikonvaihteissa myös Facebook sivuistolla.

 

Tiilikankaan reittikartta
Tiilijärvi
Tiilijärvi2
Kukkolanharju kartta
Kukkolanharju
Kukkolanharju lähtö
Kukonkoivun reitti
Maisema Ketarlammille

 

Tiirismaan ladun koulutetut polkujuoksuohjaajat:

 

Iiris Sipi 044 984 4743, iiris.sipi(a)gmail.com

Helena Kämäräinen 040 032 5290, helena.kamarainen99(a)gmail.com

Jarno Malaska 040 737 6191, malaska(a)gmail.com

Virve Valkeavuori 040 587 2550, sp.virve.valkeavuori(a)phnet.fi

Mika Rantakari 0400 472135, mika.rantakari@phnet.fi.

 

Polkujuoksuohjaajien talvitunnelmia talvella 2020:


Kysymykset:

 1. Mikä talvipolkuilussa on parasta?

 2. Mikä minua innostaa polkujuoksussa?

 3. Mikä on mielimaastoni ja matka, kun vedän ryhmää.

Virve Valkeavuori:

 1. Talvipolkujuoksussa on parasta raitis ja raikas ilma, pieni lumipeite ja talvinen metsä.

 2. Polkujuoksussa minua innostaa rento mieli ja vauhti, uudet haasteet, polut ja maisemat sekä flow-tila samanhenkisten polkuilijoiden kanssa.

 3. Tietysti Tiirismaa!

Iiris Sipi:

 1. Talvipolkujuoksussa parasta on ihmeellisen hiljainen metsä.

 2. Polkujuoksussa innostaa se, että juosten pääsee semmoisiin paikkoihin mihin pyörällä tai autolla ei pääse, eikä jalkaisin ehdi.

 3. Mielimaastoni on sopivan tuttu mäntyinen kangasmetsä.

Jarno Malaska:

 1. Talvijuoksussa on paljon hyviä juttuja. Itselleni maistui tänä talvena erityisesti villasukkajuoksu. Tänä talvena oli myös mahtavasti lunta, joka antoi välillä hyvän vastuksen polkujen tallaajalle. Polkujuoksu muuttuikin useasti umpihankijuoksuksi?

 2. Itseäni innostaa polkujuoksussa varmaan eniten se, että pääsee luontoon. En yksin juostessani yleensä juokse koko aikaa, vaan pysähtelen silloin tällöin ihastelemaan milloin mitäkin luonnossa olevaa asiaa. Luonnossa saa kaikille aisteille virikkeitä, kun voi katsella maisemia, kuunnella hiljaisuutta tai luonnon ääniä, nuuhkia metsän tai suon tuoksua ja maistella vaikkapa marjoja.

 3. Mielimaastoni ryhmää vetäessä on sellainen maasto, jossa on jonkin verran mäkiä ja osittain haasteellista maastoa, mutta jotta ei menisi yhteislenkki pelkäksi selviytymiseksi, vaan myös nautinnoksi, niin reitillä pitäisi olla myös helpompia osuuksia ja mieluusti muutama maisemapaikka, jossa voi levähtää ja ihailla näkymiä sekä kysellä porukan fiiliksiä. Ryhmälenkille menen mieluiten sellaiseen maastoon, josta on jo jotain käsitystä etukäteen. Porukkalenkillä noin tunnin mittaiset lenkit, joissa edetään 7-9 km, ovat aika hyviä.

Helena Kämäräinen:

 1. Talvipolkujuoksussa on kiva hyödyntää koiran ulkoiluttajien polkuja ja tänä talvena myös mtb-pyöräilijöiden tekemiä hyvä polkuja. Hiljainen talvimetsä on ihan huippua, kun hölkkäilemme otsalamppujen valossa hämyisiä polkuja. On kuin olisi satumetsässä tai peikkovuorillla, kun vähän vilkuilee ympärilleen.

 2. Minusta on tullut polkujuoksuohjaaja-aikanani polkubongaaja. On tosi kiva huomata uusia polkuja lähiympäristöstä ja vähän oudommiltakin paikoilta.

 3. Lahden ja Hollolan ympäristössä on valtava määrä polkuja. Iso-Tiilijärven kiertäminen on mielimaastoani, mutta kaikki muutkin maastot kelpaavat. On hienoa päästä eri vuoden aikoina jokamiehen oikeuksilla polkuilemaan ja mieluusti ryhmän kanssa.

Seuraa Tiirismaan Ladun facebook -sivuja. Siellä on seuraava polkujuoksupaikka ja -aika. Juostaan joko maanantai- tai keskiviikkoiltoina, alkaen klo 18 eri puolilla Lahtea ja Hollolaa. Lisäksi polkujuoksupitkis -lenkki joka kuukauden 1. sunnuntai. Uutena myös kotipolkupitkis eli juostaan n. 2 km:n lenkuraa omassa tahdissa niin monta kertaa kuin mieli tekee ja kroppa antaa periksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan letkeille polkujuoksulenkeille.

Toivottavat Suomen Ladun kouluttamat polkujuoksuohjaajat Helena, Iiris, Jarno ja Virve.