Ohjeita MTB-pyöräilyyn

TOIMINTAOHJEITA TIIRISMAAN LADUN MTB-LENKEILLE

- viikkolenkit (toistaiseksi torstaisin klo 18) ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

- lenkit ovat matalankynnyksen ajeluita. Vauhtia ja vaativaa maastoa enemmän panostetaan kaikkien viihtyvyyteen ja yhdessä ajeluun niin, että myös uudet harrastajat pysyvät mukana. Ketään ei jätetä maastoon yksin.

- ohjaajia on paikalla vähintään yksi, usein useampikin. Ohjaaja kertoo lenkin alussa maastosta yms. kyseisen lenkin sisällöstä ja päivän olosuhteista. Tarvittaessa kerrataan käsimerkit ja muut ryhmäajo-ohjeet.

- jos olet ekaa kertaa mukana Tiirismaan Ladun mtb-toiminnassa, esittäydy ohjaajalle. Kysy heti, jos joku asia jää sinulle epäselväksi ennen lenkkiä tai sen aikana.

- ennakkoilmoittautuminen lenkeille olisi suotavaa, mutta ei pakollista (täppää FB:n tapahtumailmoituksesta ”Osallistun”)

- retkistä ja muista pyöräilyistä ilmoitellaan erikseen, joskus ennakkoilmoittautuminen on pakollinen

LENKEILLÄ JA MUISSA AJOISSA KAIKILLE PAKOLLISET VARUSTEET:

1. maastopyörä, joka on kunnossa ja turvallinen maastoajoon

2. kypärä (suositellaan maastopyöräilyyn tarkoitettua kypärää)

3. valot: syksyllä ja talvella aina mukaan hyvät valot ja heijastimet (lataa valon akku, ota mukaan vara-akku tai varavalo. Myös takavalo suotava)

4. juotavaa, riittävästi sään mukaan (juomareppu tai -pullo)

5. säähän sopiva vaatetus ja jalkineet

6. puhelin (tallenna ohjaajien puhelinnumerot jo kotona ja lataa akkuun virtaa)

7. ajolasit suojaamaan silmiä

VAHVASTI SUOSITELLUT VARUSTEET:

1. ajohanskat

2. omaan pyörään sopiva sisäkumi ja muita pyöräkohtaisia varaosia (ketjulukko, takavaihtajankorvake)

3. varaenergiaa (esim. suklaapatukka)

4. vähän käteistä rahaa (esim. kahvitaukoa varten)

5. syksyllä ja talvella joku varavaate (taukotakki tai kuiva paita, esim. kalustorikkoja tai muita pidempiä taukoja varten)

MUITA OHJEITA:

- maastossa poluilla ja reiteillä huomioimme muut kulkijat, hiljennämme vauhtia ja annamme tilaa. Jos vastaantulija väistää, hymy ja kiitos pitää yllä lajimme hyvää mainetta.

- tiesiirtymillä ja tienylityksissä noudatetaan liikennesääntöjä ja erityistä varovaisuutta

- jos joudut lähtemään pois kesken lenkin, ilmoita siitä lenkin vetäjälle!

- jos eksyt porukasta, soita heti ohjaajalle

- jos myöhästyt lähdöstä, soita ohjaajalle jo ennen lähtöaikaa

- jos sinulla on sairaus tai vamma, joka voi vaikuttaa maastopyöräilyn turvallisuuteen tai esim. omaan jaksamiseesi, kerro siitä ohjaajalle etukäteen. Tarvittaessa omat lääkkeet tms. mukaan.

- Maastoajossa pärjäävät junnut voivat osallistua oman aikuisen mukana (ja vastuulla), alle 18 v nuoret tarvitsevat huoltajan luvan

- Lenkeille osallistuminen ei edellytä Tiirismaan Ladun jäsenyyttä, mutta jos osallistut tapahtumiimme vakituisesti, olisi kiva, jos olisit jäsen. Jäsenyys sisältää Latu&Polku-lehden vuosikerran, myös paljon muuta liikuntaa ja muita jäsenetuja sekä hyvää ulkoiluseuraa. Jäsenmaksu 35 e/perhe tai 24 e/henkilöjäsen.

- Maastopyöräilyssä, kuten muussakin ulkoilussa voi aina sattua jotakin. Tiirismaan Ladun järjestämissä tapahtumissa on ryhmätapaturmavakuutus. Tarkista myös oma vakuutusturvasi, koska tarvitset sitä omillakin lenkeilläsi! Vetäjillämme on vastuuvakuutus.

- mtb-lenkeillä ja muissa tapahtumissa otetaan usein kuvia. Niitä käytetään esim. FB-sivuillamme ja muussa Tiirismaan Ladun viestinnässä. Ellet halua kuviin, väisty kuvaustilanteissa sivummalle.

- kaikki lenkkimme ja retkemme ovat roskattomia! Omat roskat taskuun tai reppuun, kiitos.

MTB-lenkeillä ja -retkillä ohjaajina toimivat Tiirismaan Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat:

• Tiina Riikonen, puh. nollaviisnolla-56OI77O

• Antti Liikonen, puh. nollanelnel-5II9926

• Ritva Saarelma, puh. nollaviisinollanolla- 919016

• Antti Nousiainen, puh. nollanelnolla-7243935

• Sonja Launonen, puh. nollaviisnolla-3596398

• Jaakko Suurhasko, puh. nollanelnel-975OO66

(tallenna numerot omaan puhelimeesi jo ennen lenkkiä).

TERVETULOA mukaan Tiirismaan Ladun maastopyöräilytoimintaan!

Päivitetty 25.10.2019 /tr