Koronavirus ja Suomen latu

 

Koronaviruksen takia Tiirismaan Ladun kevään tapahtumat ovat tauolla. Seuraa kesän FB-tiedotuksia

 

https://tiirismaanlatu.sporttisaitti.com/maastopyoraily/   

Nämäkin lenkit tauolla koronatilanteen takia. Omatoimista ajelua suositellaan, kunhan noudattaa riittäviä turvavälejä, ohittaa/väistää vastaantulijat riittävältä etäisyydeltä jne. ja pyrkii muutenkin turvalliseen ajotapaan ilman turhia tapaturmariskejä. Kertokaa/kommentoikaa TiirLaMTB-FB-ryhmässä omista lenkeistänne, luontohavainnoista tai jostain muusta kivasta maastopyöräilyasiasta.

 

Suomen Latu haluaa olla mukana ehkäisemässä koronaviruksen aiheuttamaa epidemiaa

 

Suomen Latu siirtää, peruu tai muuttaa etätapahtumiksi kaikki yleisötapahtumansa, koulutuksensa ja kokouksensa 31.5. asti.

 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Suomen Ladun järjestön kokous 26.4. Turun Ruissalossa perutaan. Virallinen vuosikokous pyritään järjestämään etäkokouksena. Tästä tiedotetaan yhdistyksiä myöhemmin.

Suomen Ladun koulutukset tullaan järjestämään etänä tai siirtämään. Kiertuetapahtumat siirretään tai perutaan. Kiertueiden (polkujuoksu, Hyvinvointia luonnosta, Rakastu retkeilyyn ja sauvakävely) osalta olemme yhteydessä järjestäviin yhdistyksiin mahdollisimman pian. 

Unelmien liikuntapäivänä 10.5. ei järjestetä tapahtumia, vaan kannustamme omatoimiseen liikuntaan. 

Ohjeistuksen lähtökohtana on Suomen hallituksen suositus harrastustoimintaan liittyvien kokoontumisten välttämisestä, jotta koronaviruksen nopea leviäminen saadaan ehkäistyksi. 

“Suomen Ladulla ei ole mitään sellaista toimintaa, jota emme voisi siirtää eteenpäin kuukaudella tai kahdella – tai vieläkin useammalla. Suomen Ladussa tilanteeseen mieluummin ylireagoidaan kuin alireagoidaan”, toiminnanjohtaja Eki Karlsson sanoo. 

Suomen Ladun hallitus toivoo, että jäsenyhdistykset ottavat toiminnnassaan käyttöön viranomaisohjeistukset ja suosittelee jäsenyhdistyksiään toimimaan omilla paikkakunnillaan Suomen Ladun laatimien periaatteiden mukaisesti. Jäsenyhdistykset päättävät toki itse omista yleisötilaisuuksistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumista, joita järjestävät tai joihin osallistuvat. 

Suomen Latu seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja valtioneuvoston linjauksia liittyen koronaviruksen aiheuttamaan epidemiaan. Tiedotamme yhdistyksiämme heti, jos valtionhallinnon linjauksissa tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat myös järjestömme toimintaan.

Kannustamme kaikkia jäseniämme silti nauttimaan ulkoilusta ja luonnosta – omatoimisesti. 

 

Viranomaisten ohjeistukset ja lisätietoa

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

THL: Usein kysyttyä koronaviruksesta

THL: Ohjeita epidemia-alueella matkustaville

THL: Ohjeita Suomeen saapuville matkustajille

Ulkoministeriö: Maakohtaiset matkustustiedotteet

Tietoa koronaviruksesta: valtakunnallinen puhelinneuvonta